Prisvinnende årsrapport for Cermaq

Cermaq er en internasjonal fiskeoppdrettskonsern med hovedkontor i Oslo. Bærekraftig havbruk er verdigrunnlaget for alle Cermaqs virksomheter. Selskapet er notert på Oslo Børs.

Utfordring

Cermaq har et spesielt samfunns- og miljøansvar fordi konsernet jobber internasjonalt med virksomhet som direkte berører viktige mat- og miljøutfordringer. En av årsrapportens viktigste oppgaver var å kommunisere hvordan Cermaq ivaretar dette samfunnsansvaret.

Løsning

Itera Gazette (nå Itera) utviklet Cermaqs årsrapport, der innhold og design ble bygget på konseptet «Cermaq: Set To Grow». Store bildeflater skaper en unik dimensjon for næringen Cermaq opererer i. Det ble også utviklet en omfattende webversjon – komplett med en egen bærekraftsdel – på henholdsvis norsk og engelsk: http://www.report2012.cermaq.com/#

Resultat

Årsrapporten har vært brukt som aktivt kommunikasjonsverktøy mot alle målgrupper. Årsrapporten vant gull (2013) og sølv (2012) i klassen for børsnoterte selskap i Farmand-konkurransen og ble nominert i klassen for digitale rapporter i 2013. I tillegg ble den rangert som nr. 1 av verdens ledende oppdretts- og fôrprodusenter i en benchmark-rapport om kommunikasjon knyttet til bedrifters samfunnsansvar.

Itera - Make a difference