South by SouthWest (SXSW) er en konferanse i Austin, Texas som avholdes hvert år i mars. Konferansen startet i allerede i 1987 og har siden den tid vokset til å bli en av de viktigste arenaene for å hjelpe kreative mennesker til å oppnå sine mål. Dette blir gjort gjennom å ha fokus på de siste trenderne innen temaer som bla teknologi, arbeidsplassen, helse, design, utvikling og kode, markedsføring og Intelligent Future. Her samles over 100.000 mennesker fra hele verden, for å delta på mer enn 1300 eventer, foredrag, utstillinger og networking for å utveksle og lære av hverandre. SXSW har vært den største konferansen av sitt slag siden 2007.

De viktige folka og største selskapene samles

Deltagere på konferansen er en herlig miks av toppledere, designere, teknologer og entreprenører. Her er også våre 4 representanter fra Itera: Marthe Amdal, Maria Carlsson, Tom Kr. Foosnæs og Line Svingen.

 

Fagpersoner fra de store universitetene, entreprenører og store selskaper deler sine erfaringer og spådommer om trender og fremtid. Selskaper som Google, Netflix, Uber, Facebook, Pinterest, IBM er godt representert på talelisten. I tillegg er det spennende med en rekke startups som pitcher sine ideer for en jury av investorer, høyt profilerte mediapersonligheter og teknologieksperter.

Austin, Texas er en by fylt av innovasjon med stort universitet og en av de største start-up miljøene i USA, sammen med San Francisco og New York. Startup-miljøet har blomstret opp pga bla Dell's fremgang og suksessfulle mennesker som har tjent gode penger og valgt å re-investere disse for å fremme innovasjon og kreativitet i samfunnet.

Årets fokus: Artificial intelligence og Bots

Noen overordnede trender er fremtredende i programmet hvert år og i år er det et tydelig fokus på Artificial Intelligence og Bots. Programmet tar for seg muligheter og utfordringer med disse trendene sett fra synsvinkelen til ulike fagområder og bransjer. Det kanskje mest spennende og skremmende med disse strømmene er hvordan man kan få teknologi til å handle og oppføre se som mennesker. Mer om dette i neste reisebrev.

 

Konferanselivet

Siden det er over 1300 ulike sesjoner å velge mellom er det viktig å planlegge både hva man er opptatt av faglig og ikke minst logistikk mellom lokasjonene. Gode sko er et must! Etter noen klassiske nybegynnerfeil er vi nå i kø opptil 45 minutter før de meste populære sesjonene starter. Proppfulle av inntrykk blir det tid og anledning til networking med andre nordiske deltagere som det er svært mange av.

Vi hørs!

Marthe, Maria, Tom og Line