Hva er Moonshot Thinking?

Moonshot Thinking er en innovasjonsmetode som kombinerer dristig teknologi og science fiction. I stedet for å utvikle nye løsninger med mål om 10% forbedring fra utgangspunktet, tar en moonshot sikte på å utvikle en løsning hvor resultatet skal være 10x forbedring i forhold til det som eksisterer. Vi lærer deg hvordan!

Fra vi blir født, er vi opplært til å tenke inkrementelt, men i virkeligheten lever vi i en verden som utvikler seg eksponentielt. Hvordan skal vi klare å forholde oss til det?

Moonshot thinking er en metode for å tenke ut løsninger før markedet eksisterer, før teknologien er bevist og før folk tror det er mulig. I stedet for å utvikle nye løsninger med mål om 10% forbedring fra utgangspunktet, tar en moonshot sikte på å utvikle en løsning hvor resultatet skal være 10x forbedring i forhold til det som eksisterer.

Noen av de mest kjente eksemplene på moonshots kommer fra X, tidligere Google X.

 

Google definerer en moonshot som et prosjekt som:

  • Tar for seg et stort problem
  • Foreslår en radikal løsning
  • Bruker ny teknologi

 

Under Oslo Innovation Week 2018 arrangerte vi i samarbeid med SingularityU Nordic workshop i Moonshot Thinking, se video fra det her.

 

 

Moonshot Thinking - lær deg hvordan

Vi kan arrangere workshop i moonshot thinking, tilsvarende det vi holdt under Oslo Innovation week (OIW). Workshoppen vil bidra til at du og din virksomhet lærer å jobbe etter moonshot thinking-prinsipper, og dermed kan gjøre de store innovasjonsstegene.

Workshopen vi holdt under OIW varte i litt over to timer, og inneholdt en presentasjon om moonshot thinking etterfulgt av en rekke oppgaver for å utvikle sin egen moonshot. Vi kan holde tilsvarende opplegg for din virksomhet, eller tilpasse i form av lengde og innhold.

Et slik opplegg kan tilpasses deres behov, ta gjerne kontakt for å finne ut hvordan!

Se noen av ideene som ble klekket ut under workshoppen vi holdt under Oslo Innovation Week:

 

 

 

Nysgjerrig på hva vi kan gjøre for deg?

Lyst til å lære mer om Moonshot Thinking, eller nysgjerrig på hvordan en slik workshop i din virksomhet kan gjennomføres? Vi er i klare for å hjelpe, la oss ta en prat!

Vi blir glade for å høre fra deg!

 

20180925DEG1132.jpg

Foto: Gorm K Gaare/Oslo Innovation Week.