NDC for syvende gang

Med snart 9 år i arbeidslivet, hvor jeg har jobbet som alt mellom utvikler til arkitekt og teamlead, så begynner man å lære seg hvordan man best mulig måte klare å henge med på utviklingen. En av måtene jeg klare å holde seg oppdatert og ikke minst holde meg inspirert, er konferanser. I år skal jeg på Norwegian Developers Conference(NDC) for 7. gang.

Verden er i digital endring. Folks forventinger til teknologi øker, og man forventer bedre brukervennlighet, hyppige oppdateringer og kjappe vendinger. For å handtere dette lanseres det nye teknologier, rammeverk og biblioteker nesten daglig. Vi som utviklere må holde oss oppdaterte og henge med i et dynamisk marked, og da kreves det gjerne at man skal ha satt seg inn i mange av disse teknologiene som hele tiden utvikles.

Derfor deltar vi på NDC, den beste arenaen for faglig påfyll i Norge. Der skal det holdes 192 foredrag, 16 workshops innen 41 teknologier av 183 forskjellige foredragsholdere, så det er noe for alle og enhver å plukke av.

 

Dette gleder jeg meg til

De temaene jeg har størst interesse for akkurat nå er Blockchain og Streaming. Jeg tror disse to teknologiene kommer til å bli mye brukt fremover på mange spennende områder, vi vet bare ikke helt hvor enda. Det ser dessverre ut til at det kun er ett foredrag om Kafka (Streaming) og to om Blockchain i år, så får håpe at det blir mer populært til neste år.

Men det er mange andre ting å få med seg selv om NDC i år ikke treffer helt på min top 2.

Det foredraget jeg gleder meg mest til Jon Skeet sin talk om hva som er nytt i C#, hvis du ikke vet hvem Jon Skeet er så er han den personen på Stackoverflow med flest poeng (over 1 million), noe som sier ganske mye. Ellers blir det nok en del F# og DevOps-foredrag på meg.

De har også flere foredrags holdere som Troy Hunt( Sikkerhet), Roy Osherove (TDD), Scott Allen (FrontEnd) og Scott Wlaschin (F#) som alle er kjente navn innenfor hvert sitt felt og leverer gode foredrag gang på gang.

Men det som jeg setter pris på med NDC er at veldig mange drar dit, så da får jeg møte gamle kollegaer som jeg ikke møter ellers. Det er alltid like moro å høre om hvor de er, hva slags teknologier de synes er kule om dagen og ikke minst hva de har jobbet med i det siste.

 

Se video fra fjorårets NDC!

Ta gjerne en prat med oss på standen vår på NDC 2018!