Konferanser - et utmerket sted for læring

Etter korte 10 måneder som utvikler i bransjen er jeg fortsatt overrasket over hvor mye man bør lære, selv etter studiene. Teknologiutviklingen går nå så fort at det er umulig å følge med på og lære seg alt det nye. Da gjelder det å velge hvilke teknologier man vil fokusere på.

Jeg har i løpet av det siste året hos Itera jobbet på flere prosjekter hvor vi både bruker og utvikler ny og spennende teknologi. Etter bare to dager som nyansatt var jeg ute på et agilt og nyskapende prosjekt, hvor vi lagde en nettbutikk og bilkonfigurator for en bilforhandler - på bare 3 måneder. Her brukte vi relativt nye teknologier som fullstack javascript med node.js og graphql.

Deretter ble jeg sendt til Santander som er en av de større kundene av Itera, og her jobber jeg med diverse portaler for brukere. Hos Santander bruker vi ny og spennende teknologi som service bus, microservices, .NET Core og continuous delivery.

 

NDC: en av de største teknologi-konferansene 

En utmerket måte å tilegne seg ny kunnskapen på er å gå på konferanser. Det finnes et hav av forskjellige konferanser med ulike fokusområder, i alle verdensdeler, så her kan valget ofte være vanskelig. Det er derimot ikke alltid nødvendig å reise langt for å delta der det skjer; NDC (Nordic developer conference) starter i dag, og inneholder 183 talere og 192 presentasjoner i Oslo spektrum. 

NDC er en av de største teknologikonferansene for utviklere her til lands. Store deler av bransjen deltar, inkludert undertegnede og mange andre fra Itera. Det er et hav av forskjellige teknologier og temaer som blir tatt opp, alt fra presentasjoner som handler om hvor dømt vi er til å få sikkerhetsproblemer til foredrag om Elm som en kjærlighetshistorie. Selv så ser jeg spesielt frem til å lære mer om .NET Core, microservices, funksjonell programmering, continuous delivery og cloud.

Ses vi på NDC?