Klar for min første NDC

Som nyutdannet sivilingeniør har man sjeldent stukket nesen sin inn i Microsoft sitt univers, med unntak av det obligatoriske operativsystemet på den obligatoriske gamingmaskinen.  Likevel skulle jeg kastes rett ut i dette universet, og nå skal jeg delta på NDC; Europas største konferanse for .NET.

På skolebenken var det Java som gjaldt, på fritiden; alt som var open-source, nytt og spennende. Overraskelsen var derfor stor da jeg i sommerferien fikk en telefon fra min kommende sjef som ville jeg skulle på et intervju for en kunde som jobbet med, nettopp, .NET-teknologi.

Uredd for fordommer og utfordringer trappet jeg opp og ble en del av teamet hos denne kunden. Det skulle raskt vise seg at objekt-orientert programmering, patterns og arkitekturer ikke er knyttet til hverken språk eller rammeverk. Selv syntaksen på C# og Java er slående lik.

 

NDC for første gang

Og nå får jeg altså delta på Norwegian Developers Conference 2018; 3 dager med konferanse, bortimot 200 forskjellige taler, temaer som spenner fra Big Data og Blockchain til Serverless arkitektur og funksjonell programmering. Personlig gleder jeg meg veldig til å oppleve Troy Hunt, mannen bak haveibeenpwned.com, snakke om sikkerhet. Dette er et tema som interesserer meg og som går igjen i flere taler, både med hensyn på skyløsninger og Internet of Things.

Som en database-nerd er jeg nysgjerrig på hva som er årets trender innenfor lagringsteknologi og prosessering av store datamengder. Jeg leser både "Grafdatabaser", "Datascience" og "Database as API" på agendaen, så ser frem til disse.

Ryktene har det til at det ikke bare er hjerneføde som serveres på konferansen, men også noe for smaksløkene, så det blir spennende å se om dette lever opp til forventningene.

Aller mest gleder jeg meg til å ta innover meg all kunnskapen som fyller Oslo Spektrum denne uka. Samtaler med bransjekollegaer fra alle verdenshjørner, taler fra gründere og CTO'er, generelt alle disse menneskene som har så mye mer erfaring enn meg. Ikke minst håper jeg å treffe igjen mange av mine tidligere klassekamerater. Spredd rundt på ulike teknologiselskaper så satser jeg på at denne konferansen er en fellesnevner for de fleste.

Følg med videre, så skal jeg gi en statusrapport når alt er over.

 

Se video fra fjorårets NDC!