Oslo 14.06.17: Itera er for andre år på rad med på listen over Norges mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Konsernet klatrer 10 plasser sammenlignet med 2016, og er i 2017 blant topp 5.

Kåringen er foretatt av Innovasjonsmagasinet, som med sine 25.000 lesere og distribusjon gjennom Narvesen er Norges fremste innovasjonstidsskrift.

«Vi er utrolig stolte», sier Arne Mjøs, konsernsjef i Itera. «Innovasjon og innovasjonsprosesser har vært et sentralt tema for oss i mange år. Når vi nå klatrer hele ti plasser på listen og befinner oss helt i toppskiktet er vi i selskap med både sterke, etablerte merkevarer som Norwegian, Kongsberg Gruppen og DNB og nye oppstartsselskaper i sterk vekst, som Kahoot! og Kolonial.no».

«En av våre verdier er nyskapende, og kåringen forteller oss at det vi gjør for å sørge for at verdiene er en integrert del av hverdagen og kulturen gir resultater», fortsetter han.

I juryens begrunnelse heter det: «Et av børsens få gjenværende norske kom­munikasjons- og teknologiselskap som på imponerende vis lykkes med sin innovasjons­satsning. Gjennom smart og innovativ bruk av både norske og internasjonale ressurser opti­maliserer de verdibidraget og høster fordelene åpen kundedrevet innovasjon kan skape. Kla­trer 10 plasser og lukter på pallplassering, noe ikke minst 60% verdistigning bidrar til. Beviser at lederforankret innovasjon også er god bu­tikk og smart investeringsstrategi».

«Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk er innovative i motsetning til de som nøyer seg med å prate om innovasjon. Listen omfatter norske virksomheter, men felles for de fleste av dem er at de har lykkes med å utvide sitt marked til å omfatte store deler av kloden», sier Innovasjonsmagasinets redaktør Truls Berg i en kommentar.

«Alle våre lesere har blitt oppfordret til å nominere kandidater både innen kategorien Startups og i kategorien ledende norske innovasjonsfyrtårn. Vi har deretter spilt ball med flere uavhengige eksperter, både norske og internasjonale for å komme frem til listen», heter det videre i meldingen.

«Itera består av rundt 450 høyt utdannede, erfarne og dyktige medarbeidere. Vi tror derfor at det ligger et stort potensial i å involvere hele organisasjonen i innovasjonsarbeidet vårt. Denne våren kjører vi en intern innovasjonskonkurranse, der alle ansatte er invitert til å presentere forretningsidéer. I mars gikk tre team videre til finalen, som finner sted mot slutten av juni. Vinnerteamet blir deleiere i Iteras verdiskaping gjennom å vinne en premie på 15.000 Itera-aksjer», avslutter Arne Mjøs.