Datastrømming

Datastrømming er også kjent som Data Streaming. Dette er en kontinuerlig strøm av data fra ulike kilder samlet ett sted. I rapporten Avmystifisering av teknologier kan du lese mer om teknologien. Last ned rapporten nederst i artikkelen.

Datastrømming

Det blir enklere å håndtere store datamengder og gjøre disse tilgjengelige, kommunikasjonen mellom ulik programvare blir bedre og vi får tilgang på sanntidsinformasjon, noe som blir stadig viktigere.

Data mottas, samles og distribueres via en meldingskø. Den bearbeides i sanntid, lagres og ny informasjon presenteres tilbake til kilden den kom fra – eller andre steder. Reisen til dataen fra start til slutt skjer i det som kalles en «Data Streaming Pipeline».  

Mange virksomheter har over tid lagret data i ulike systemer, databaser og servere. Det blir komplisert å hente ut, sammenstille, tolke og bruke dataen til noe. Ved bruk av datastrømming blir dette langt enklere og responstiden går fra å være treg til å skje i sanntid. Datastrømming er på full fremmarsj i de fleste bransjer. Teknologien åpner dørene for mange nye muligheter. Her er noen få eksempler på bruksområder:  

1. Banker kan utnytte kraften av sanntidsdata til å kalkulere og innvilge lån, hindre hvitvasking og gjennomføre risikoanalyser 

2. Forsikringsselskaper kan identifisere hvilke produkter en kunde har, og avgjøre hvor mye en kunde skal få i erstatning 

3. Helsevesenet samler data fra ulike pasientinstrumenter og avdekker fremtidig sykdomsutvikling hos pasienter 

4. NAV holder styr på alle hendelsene i livet til norske borgere 

5. Uber viser deg hvor bilen du har bestilt er akkurat nå og justerer pris automatisk basert på tilbud og etterspørsel 

6. Nettbutikker gir deg anbefalinger basert på dine tidligere valg, og hva du velger her og nå 

En plattform for datastrømming er en effektiv måte å gjøre data fra ulike kilder enklere å håndtere og mer tilgjengelig.

I rapporten Avmystifisering av teknologier kan du lese mer om datastrømming. Rapporten tar også for seg andre sentrale teknologier som tingenes internett, skytjenester, digitale tvillinger, avansert dataanalyse, maskinlæring, Edge Computing, virtuell- og utvidet virkelighet (VR og AR). Vi forklarer enkelt hva teknologien faktisk er, hvordan den fungerer og hvilke muligheter den gir. Dette er viktig i en verden hvor kunder forventer hyppige forbedringer, konkurransen øker og vi alle må jobbe smartere. Det handler ikke om teknologien, men hvor den kan bringe deg!

Last ned rapporten

* må fylles ut
 
 
 

Ved å laste ned rapporten samtykker du til å bli lagt til Iteras e-postliste. Vi vil kun sende deg informasjon om aktuelle tema og arrangementer. Du kan melde deg av når som helst.​ Les vår personvernerklæring her.

Tom Foosnæs3

Tom Kr. Foosnæs

Principal Business Consultant

982 86 982

tom@itera.no

Knut Petter Meen

Knut Petter Meen

Chief Architect

knut.petter.meen@itera.no

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier