Skytjenester

Skytjenester er også kjent som Cloud Computing og gir virksomheter tilgang på alt fra programvare, operativsystem og utviklingsverktøy til nettverk, servere og lagring. Alt via internett. Forretningsmodellen er fleksibel, så virksomheten betaler bare for det den bruker til enhver tid. I rapporten Avmystifisering av teknologier kan du lese mer om teknologien.

Skytjenester

Last ned rapporten

* må fylles ut
 
 
 

Ved å laste ned rapporten samtykker du til å bli lagt til Iteras e-postliste. Vi vil kun sende deg informasjon om aktuelle tema og arrangementer. Du kan melde deg av når som helst.​ Les vår personvernerklæring her.

 

Med skytjenester som Microsoft Azure, Google Cloud eller Amazon Web Services​, får virksomheten tilgang på ferdigutviklede systemer tilgjengelig i skyen. Fordelene ved skytjenester er mange, og utnytter man disse har man raskt et fortrinn i forhold til konkurrenter som foreløpig ikke gjør det. De 8 viktigste fordelene ved skytjenester handler om: 

1. Investeringer, tid og kostnader

Virksomheten unngår å investere i hardware, servere, nettverk, lagring og programvare. Videre forsvinner store deler av ansvaret ved å oppgradere og vedlikeholde systemer, noe som igjen sparer virksomheten for tid og kostnader. 

2. Fleksibelt økosystem

Løsninger i skyen representerer et eldorado av muligheter, der mye ligger klart i et omfattende økosystem. Samtidig gir det fleksibilitet til å utvikle nye løsninger mer effektivt. 

3. Fornye IT og økt sikkerhet

Skytjenester vil erstatte gamle «legacy-systemer» (nedarvede systemer og utdatert teknologi). Virksomheten får en trinnvis overgang til fremtidige løsninger med mer effektiv og sikker drift. Sikkerheten blir ivaretatt gjennom store aktører som tilbyr skytjenester. Gjort riktig, finnes det få løsninger som er like sikre som de store skyplattformene. 

4. Sesongsvingninger

Skytjenester er elastiske og passer godt for virksomheter som opplever store sesongsvingninger, noe som for eksempel er tilfellet under Black Friday i nettbutikker. 

5. Dataanalyser

Man kan enkelt dra nytte av avansert dataanalyse og maskinlæring med velprøvd teknologi og tilnærmet ubegrenset skalerbarhet. 

6. Kapasitet

Skytjenester muliggjør også tjenester som skal ut til mange brukere samtidig og sikrer tilgjengelighet for alle. Eksempler kan være Skatteetaten, NAV, Ruter og mange nettbutikker. 

7. Bygge videre

Det fungerer også godt for de som vil koble tilgjengelige programmer sammen, bygge videre på disse og tilpasse dem til egen forretning.  

8. Raskt ut i markedet

Med skytjenester slipper man også å kode alt fra bunnen av. Dette gjør det mulig å levere nye produkter og tjenester raskere til markedet. 

Populariteten til skyplattformene øker i takt med økte datamengder og tilgang på gode tjenester man slipper å drifte selv. 

I rapporten Avmystifisering av teknologier kan du lese mer om skytjenester. Her gir vi deg også noen enkle tips for hvordan du kommer i gang. Rapporten tar også for seg andre sentrale teknologier som tingenes internett, datastrømming, digitale tvillinger, avansert dataanalyse, maskinlæring, Edge Computing, virtuell- og utvidet virkelighet (VR og AR). Vi forklarer enkelt hva teknologien faktisk er, hvordan den fungerer og hvilke muligheter den gir. Dette er viktig i en verden hvor kunder forventer hyppige forbedringer, konkurransen øker og vi alle må jobbe smartere. Det handler ikke om teknologien, men hvor den kan bringe deg!

Torstein Børresen

Torstein Børresen

Head of Managed Cloud Services

torstein.borresen@itera.no

Tom Foosnæs3

Tom Kr. Foosnæs

Principal Business Consultant

 

tom@itera.no

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier