Tingenes internett

Tingenes internett er også kjent som Internet of Things, eller bare IoT. Veldig enkelt forklart er tingenes internett et nettverk av fysiske ting og sensorer som er koblet til internett. I rapporten Avmystifisering av teknologier kan du lese mer om teknologien. Last ned rapporten nederst i artikkelen.

Avmystifisering av tingenes internett

Disse tingene kan være nærmest hva som helst; for eksempel kaffemaskiner, strømadaptere, PCer, mobiler, klokker, biler, trafikklys, vindmøller, basestasjoner og til og med brikker folk har sydd inn i kroppen. Tingene er identifiserbare, har sensorer og kalles gjerne IoT-enheter.

Sensorene sender fra seg data via internett. Når dataen er bearbeidet, kan enhetene få informasjon tilbake. Dataene som skapes fra disse tingene kan brukes isolert, eller i kombinasjon, og åpner for mange nye muligheter. Her er noen få eksempler på bruksområder:

1. Helsesektoren kan bruke tingenes internett til å øke forståelsen for hvordan kropp og hode fungerer, samt å overvåke og gi beskjed når helsen din er «ute og kjører»  

2. Eiendomsselskaper kan spare strøm ved å justere temperaturen og få informasjon om behov for vedlikehold av en pumpe eller et vannrør  

3. Forsikringsselskaper kan avdekke kjøremønstre og prise forsikring basert på hvordan du kjører  

4. Geologer kan overvåke og måle når det er bevegelse i Mannen, samt utføre kontinuerlig tsunamiovervåking over hele kloden  

5. Ulike bransjer kan forstå hvordan folk fungerer og se sammenhenger i hva som påvirker kundens adferd 

Tingenes internett er en svært viktig driver for den enorme økningen i datamengder vi nå ser. For å utnytte alle dataene fra de ulike sensorene, kombineres tingenes internett gjerne med andre teknologier, som for eksempel datastrømming, digitale tvillinger, avansert datanalyse, maskinlæring, Edge Computing og/eller skytjenester.

I rapporten Avmystifisering av teknologier kan du lese mer om tingenes internett og nevnte sentrale teknologier. Rapporten tar også for seg virtuell- og utvidet virkelighet (VR og AR). Vi forklarer enkelt hva teknologien faktisk er, hvordan den fungerer og hvilke muligheter den gir. Dette er viktig i en verden hvor kunder forventer hyppige forbedringer, konkurransen øker og vi alle må jobbe smartere. Det handler ikke om teknologien, men hvor den kan bringe deg!

Last ned rapporten

* må fylles ut
 
 
 

Ved å laste ned rapporten samtykker du til å bli lagt til Iteras e-postliste. Vi vil kun sende deg informasjon om aktuelle tema og arrangementer. Du kan melde deg av når som helst.​ Les vår personvernerklæring her.

Tom Foosnæs3

Tom Kr. Foosnæs

Principal Business Consultant

982 86 982

tom@itera.no

Lars Erik Røise

Lars Erik Røise

Lead Consultant

lars.erik.roise@itera.no

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier

Avmystifisering av teknologier